Home > Uncategorized > O vreau pe Halvorsen

O vreau pe Halvorsen

triada de soc

Kristin Halvorsen este una dintre cele mai destepte femei despre care am auzit. Se numeste ca este ministrul de finante al Norvegiei si este cea care in loc sa se foloseasca de profitul obtinut din petrol si alte afaceri externe pentru cheltuieli, a supus la vot (ce chestie …) decizia de a investi profitul in fondul suveran de investitii. Astfel ca acum Norvegia este cel mai mare jucator din lume la capitolul investitii, chiar daca portofoliul i-a scazut cu 23%…

Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost declaratia lui Eirik Wekre, un economist cu apetente beletristice, care spunea: “Nu putem cheltui acesti bani (n.r. profitul si subscrierea de credite ale bancilor norvegiene) acum, inseamna sa furam de la generatiile viitoare”. Astfel ca fondul suveran de investitii norvegian insumeaza acum 360 miliarde euro. Mai trebuie adaugat ca Halvorsen, ca si membrii Guvernului suedez, o tara foarte prospera, este socialista.

Scepticismul pietei libere imi place. Si imi mai place faptul ca ideea doamnei Halvorsen a fost supusa la vot public. Si ceea ce este si mai intrigant este ca norvegienii stiu diferenta dintre profit reinvestit si fondul suveran de investitii, astfel incat sa voteze ceea ce este mai bine pentru tara lor. Si apoi ma gandesc ca romanii l-au ales pe un om care tine mai mult la bautura decat o bucatareasa in zi de salariu si care la aeroport este servit cu o stacana de whiskey in loc de paine si sare (deja intra in protocol) sau cu un Neica Nimeni, cu ochi de polen si cu apucaturi national liberale.

Deci, ce facem sambata? Ce facem anul asta?

Advertisements
 1. June 3, 2009 at 12:39 am

  de ce sambata?nu e duminica? Daca intrebai de data de 7, iti zic eu ce facem:
  sarbatorim nu mai stiu cati ani de la incoronarea lui Ludovic , regele Soare, sarbatorim nu stiu cati ani de la infiintarea Rotterdamului, sarbatorim ziua in care Statele Unite si-au capatat denumirea, sarbatorim nu stiu cati ani de cand Vaticanul a devenit stat, sarbatorim nu mai stiu cat de cand a venit Louis Vuitton in Romania(marca that is), si faptul ca in ziua asta s-a infiintat acum t ani, clubul Steaua. Ah, da…si mergem sa dam cu stampila. Eu propun sa ne legam la ochi…after all…si justitia e oarba…

 2. Vlad
  June 3, 2009 at 12:42 am

  ca sa vezi cat de informat sunt in privinta votarii… pastele ma-sii… ar trebui sa se bage legea aia in care se spune ca ar trebui sa se voteze de luni pana vineri, si nu in week-end (atentie celor care merg pe sistemul britanic si cred k vineri este intr-adevar week-end). asa ne mai zguduim burdihanele inca un pic, fara sa le manjim de cerneala.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: