Home > Uncategorized > Ce alegem si noi anul asta

Ce alegem si noi anul asta

September 5, 2009 Leave a comment Go to comments

Concepem anul 2009 un an electoral. Ne lasam imbatati de delirul lipsei de realitate si ne gandim la o cafea, asa…, cine ar fi bun de presedinte.

Mergem pe argument de business si ne pricepem sa alegem un om de afaceri competent si harismatic. Ion Tiriac, Peter Imre… pe acestia doi i-as alege eu. Voi, treaba voastra. Pe Tiriac pentru ca are legaturi profunde si inafara Romaniei si la nevoie se poate folosi de ele. Si tinand cont de comportamentul in afaceri- respectul si responsabilitatea fata de un contract sau de un cuvant dat, indiferent daca acestea aduc un profit sau nu- Tiriac ar fi foarte potrivit.

Peter Imre- este la fel de competent ca si Ion Tiriac si desi nu spune, si dumnealui poarta o agenda de legaturi externe. Atu-ul celor doi ste diplomatia. De obicei aceasta se capata in mediul de afaceri, nu la facultate sau pe scaunele salilor de consiliu.

Poate ca de la mine, voi auziti sovinism sau marlanie materialista. Eu nu aud decat succes si eficacitate. Pana la urma, de ce nu ne-am folosi de calitatile materiale ale unui candidat, atat timp cat cele spirituale sunt intotdeauna contrafacute?

Si daca bagam in seama si comportamentul inter-relational al actualilor candidati, care in masura de 80% nu sunt in stare sa dea un interviu legat si argumentat (folosindu-se doar de idologia stearpa de partid citita din memorator pe veceu), chiar ma intreb de ce acesti doi domni nu au aspiratii politice?

Advertisements
 1. September 5, 2009 at 8:53 pm

  ma surprinde faptul ca te implici, in felul tau, politic.
  peter imre nu este roman, sau daca este si-a ales foarte prost numele :)) la modul serios vorbind foarte putina lume a auzit de el. si deci nu are voturi.
  cat despre tiriac.. el chiar nu se implica politica, lucru care ma surprinde pentru ca este destul de greu sa faci o asemenea avere fara o implicare a politicului. este o enigma.

 2. Vlad
  September 5, 2009 at 9:08 pm

  Faptul ca este roman sau nu conteaza mai putin- si Sarkozy este tot maghiar, iar francezii sunt printre cei mai xenofobi. Si oricum, faptul ca nu este cunoscut nu este o lipsa. Poate ca nu va avea efect direct, din primul tur, sau poate ca il va avea peste 5 ani. Cunoasterea depinde de prestigiu si influenta. Si ei doi le au pe amandoua.

 3. September 11, 2009 at 2:33 pm

  Nu se implica in politica pentru ca au deja putere. Simplu.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: